Jari-PekkaPeltoniemi

Sähköpostia opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Tein 02.11.2015 aloitteen uskontovaltuutetun viran perustamisesta. Tuo aloite julkaisiin Kotimaa24:n blogisivulla. Kotimaa teki myöhemin jutun nettiin ja myös paperilehteen. Myös Kaleva teki uutisen aiheesta. Kotimaa24 haastatteli myös opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosta.

Kului noin vuoisi, eikä mitään vastausta ministeriöstä kuulunut. Niinpä lähetin 29.10.2016 opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle, hänen sihteerilleen Nanna Bergmanille ja kahdelle ministerin erityisavustajalle sähköpostin, missä kyselin uskontovaltuutettualoitteestani. Sain sähköpostissa lopulta vastauksen 27.01.2017. Sen lähetti ministerin erityisavustaja Heikki Kuutti Uusitalo.

Lue ministeriöön lähettämäni sähköposti ja ministeriöstä saamani vastaus täältä:

http://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_s693.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Millaisessa maailmassa tällaisia esityksiä tekevät oikein elävät?
Ei voi kun hämmästellä!

Käyttäjän Jari-PekkaPeltoniemi kuva
Jari-Pekka Peltoniemi

Jos Markku Nieminen tarkoita minua, niin voin kertoa, että Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n hallituksen jäsenenä näen, kuinka raadollista on niiden elämä, jotka ovat joutuneet hengellisesti pahoinpidellyksi. Suomessa on varmaan tuhansia ihmisiä, joiden elämän muutamat tiukan linjan uskonyhteisöt ovat pilanneet.

Tällaisessa maailmassa minä elän ja yritän parhaani mukaan auttaa niitä, joita on hengellisesti haavoitettu.

Lisätietoja Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n sivuilta:
http://www.uskontojenuhrientuki.fi/

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Palkkaamalla uusia byrokraattejako ongelma poistuu? Ei poistu. Voin vakuuttaa vaan tulee yksi tai useampi lisää.

Käyttäjän Jari-PekkaPeltoniemi kuva
Jari-Pekka Peltoniemi

Oletko siis sitä mieltä, että hengellisen väkivallan kitkemiseksi ei tarvitse tehdä mitään, tai korkeintaan laittaa pää pensaaseen, ettei ongelmaa näe? Saako mielestäsi uskonnon varjolla Suomessa tehdä mitä vain ilman että mikään taho siihen puuttuu?

Jos sinulla on vaihtoehtoinen ratkaisuehdotus hengellisen väkivallan kitkemiseen, kerro. Kuuntelen mielelläni rakentavia ehdotuksia.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Hengellisen väkivallan kitkemiseksi ei tarvitse eikä pidä palkata hallintoon yhtään byrokraattia lisää elätettäväksi. Se kitketään opettamalla lapsiamme jo heti pienestä pitäen kunnioittamaan muita. (Koti)kasvatus kädestä pitäen kunniaan.
Uskonnon varjolla tehdään jo nyt Suomessa mitä vain, valtiovallan erityssuojelussa.
Se ehdotukseni, ilmainen ja tehokas, sisältyy toiseen ja kolmanteen lauseeseen. Ole hyvä.

Käyttäjän Jari-PekkaPeltoniemi kuva
Jari-Pekka Peltoniemi Vastaus kommenttiin #5

Kiitos paljon ilmaisesta ja hyvästä vinkistä. Lasten opettaminen kunnioittamaan muita ja muutenkin kotikasvatuksen hyvä laatu ovat hienoja asioita. Valitettavasti niillä ei ole mitään vaikutusta jyrkän linjan uskonnollisten yhteisöjen harjoittamaan hengelliseen väkivaltaan. "Höyhensarjan" keinoilla ei ratkota "raskaansarjan" ongelmia.

Monet ongelmalliset uskonyhteisöt ovat ylhäältä johdettuja. Niihin ei juurikaan voi vaikuttaa "ruohonjuuritasolla" sisältäpäin. Esimerkiksi Jehovan todistajien yhteisö Suomessa saa kaiken opetuksen, tulkinnan, määräykset ja säännöt USA:n päätoimistosta. Siellä 7-jäseninen hallintoelin määrää kaikesta, ja käytännössä se tarkoittaa sitä, että nuo seitsemän miestä hallitsevat noin kahdeksaa miljoonaa alamaista suvereenisti. Tuon 7-jäsenisen hallintoelimen mitään määräystä tai oppitulkintaa ei saa kyseenalaistaa.

Jehovan todistajien yhteisön aiheuttama ongelmat Suomessa ovat vakavia. Uskontojen uhrien tuki UUT ry on tehnyt useita selvityksiä niistä. Jos et ole sattunut seuraamaan mediaa, voin antaa sinulle muutaman linkin malliksi, joihin kannattaa tutustua HUOLELLA. Sen jälkeen voit miettiä uudelleen, mikä vaikutus antamillasi sinänsä hyvillä vinkeillä on tällaisen yhteisön ollessa kyseessä.

Jehovan todistajien lasten asema tulee selväksi, jos luet tämän linkin alta kaikki jutut:
http://johanneksenpoika.fi/lapset_nuoret/jt_lapsia...

Jehovan todistajilla on oma sisäinen oikeusjärjestelmänsä. Oikeuskomiteat voivat tuomita ihmisiä elinkautiseen karttamisrangaistukseen niin, että he menettävät kaikki sukulaisensa ja ystävänsä loppuelämänsä ajaksi. Kannattaa lukea tämän ketjun jutut:
http://johanneksenpoika.fi/uutiset/oikeuskomiteauu...

Marraskuussa 2016 UUT julkaisi laajan selvityksen verensiirtokiellosta Jehovan todistajien keskuudessa. Suomessakin ihan oikeasti kuolee ihmisiä Vartiotorniseuran sääntöjen määräämänä. Lue nämä:
http://www.uskontojenuhrientuki.fi/wp-content/uplo...
http://johanneksenpoika.fi/veri/index.html

Laitan tähän vielä yhden uunituoreen blogikirjoituksen, mikä liittyy vanhoillislestadiolaisiin ja hoitokokouksiin. Vuokko Ilola kirjoitti Kotimaa24:ssä näin:
https://www.kotimaa24.fi/blogit/heino-korpelan-kir...

Mainittakoon, että Vuokko Ilola kirjoitti vuonna 2014 yhdessä Aila Ruohon kanssa kirjan "Usko, toivo ja raskaus", joka oli TietoFinlandia-ehdokkaana:
http://www.adlibris.com/fi/kirja/usko-toivo-ja-ras...

Kun olet tutustunut HUOLELLA näihin asioihin, voit esittää seuraavan vinkin, millä hengellistä väkivaltaa voitaisiin kitkeä Suomesta. Mutta toivon, että se vinkki ei olisi "höyhensarjatasoa" vaan "raskasta sarjaa".

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Lopetetaan hömppäsarjat televisiosta, opetetaan kotona ja koulussa oikeuden ja vastuun merkitystä vastapainona vapaudelle, moraalia ja rehellisyyttä nautintojen ja rahan ahneuden maksimoinnille sekä vaatimattomuutta narsismin vastapainoksi. Helppoa kuin heinän teko kun vain ymmärtää elämää ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen välttämättömyyttä siinä. Tässä "raskasta sarjaa".

Byrokratian lisääminen ei ole koskaan poistanut eikä koskaan tule poistamaan yhtään ongelmaa yhteiskunnasta. Se on faktaa. Se vain luo lisää niitä.

Käyttäjän Jari-PekkaPeltoniemi kuva
Jari-Pekka Peltoniemi

Vastauksesi heijastaa edelleen täydellisestä tietämättömyyttä esim. Jehovan todistajien todellisesta elämästä. Et siis tutustunut antamiini linkkeihin. Meidän ei kannata puhua toistemme ohi. Sinä puhut jostain illuusiosta, mitä ei ole olemassakaan. Minä puhun Jehovan todistajien elämän realiteeteista. Olin 31 vuotta tuon järjestön sisäpuolella, joten tunnen asian.

Paljonko olet tutustunut Jehovan todistajien toimintatapoihin, vallankäyttöön, loputtomien sääntöjen kokoelmaan ja ihmisten alistamiseen? Mistä olet tietosi saanut?

Vastaa tuohon. Sitä ennen ei ole tarpeen jatkaa tällaista keskustelua, missä sanamme eivät kohtaa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tapaan niitä aika usein. Ja, olen samaa mieltä, tätä ei ole mitään tarvetta jatkaa. Kiitos.

Toimituksen poiminnat